Relaxare Spa – Zona Umeda

Hammam / Sauna Umeda / Baia Turceasca

Daca vrei sa ai parte de o relaxare in stil oriental, profita de virtutiile hammamului.

Hammamul, numit baie turceasca si sauna umeda, functioneaza pe un principiu diferit fata de sauna uscata – temperatura din incapere este mult mai scazuta (40°C fata de 100°C in cazul saunei uscate) si umiditatea ajunge chiar la 100%.

Aburii sunt injectati in incapere prin duzele aflate in peretii banchetelor. 

Beneficii:

 • Se deschid porii pielii si se permite eliminarea impuritatilor
 • Temperatura ridicata calmeaza tensiunea musculara si favorizeaza secretia glandelor sudoripare, iar odata cu transpiratia sunt eliminate si toxinele din organism, curatand pielea in profunzime.
 • Se favorizeaza somnul si odihna de buna calitate.

Baia de vapori este benefica si pentru sanantate, nu doar pentru frumusete. Efectuata o data pe saptamana, ea este recomandata in cazul urmatoarelor afectiuni: oboseala cronica, reumatism, obezitate, celulita, afectiuni respiratorii si unele probleme de circulatie a sangelui.

Hammamul relaxeaza si elimina stresul, oferindu-ti o pauza bine meritata si asigurandu-ti o detasare totala de tumultul cotidian. Baia de aburi este buna si pentru silueta ta deoarece favorizeaza eliminarea apei din organism. Dar daca nu este sustinuta de un progam de miscare regulata si o alimentatie dietetica, pierderea in greutate va fi de scurta durata.

Cortina de apa – masaj cervical

Este unul dintre cele mai bune remedii antistres, solutia ideala pentru a readuce starea de calm dupa o perioada solicitanta. Masajul cervical, cu ajutorul jeturilor de apa, relaxează organismul si elimina toata incordarea acumulata, prevenind astfel durerile cronice si aparitia unor probleme de sanatate.

Sauna Uscata

Sauna reprezinta o baie in doua faze, in care alterneaza o incalzire si o racire. Temperatura aerului in incaperea saunei este cuprinsa intre 80 si 120 grade, iar umiditatea relativa intre 5 si 15%.

Sauna are un efect de calire a organismului contra racelii sau de ameliorare a unor tulburari neurovegetative. Ridicarea temperaturii corporale pana la 39° C, are un efect asemanator cu cel al starilor febrile, stare in care sunt omorați agenții patogeni care nu pot suporta temperaturi peste 37 grade. Corpul supraincalzit din sauna, vine in contact cu o baie rece, ceea ce are un efect de relaxare a musculaturii, scaderea tensiunii sanguine, activarea circulației sangelui, sistemului imunitar, respirației și schimburilor de substanțe cu eliminarea de substanțe nocive din organism prin transpirație.

Beneficii:

 • Eliminarea stresului
 • Eliminarea toxinelor
 • Eliminarea tesutului adipos
 • Intarirea sistemului imunitar

Dusuri emotionale

Dusuri cu presiuni, temperaturi si arome alternante. Este o experienta senzoriala in care sunt combinate beneficiile apei reci si apei calde, aromaterapia si cromoterapia pentru o incantare a simturilor. 

Baile Kneipp

Este un sistem complex de tratamente cu apa, compus din spalaturi, bai, jeturi si aburi, atat cu apa rece, cat si cu apa calda.

Procedura: implica introducerea picioarelor in apa calda pentru 2 minute si  apoi in baia rece pentru maxim 1 minut .

Se repeta procedeul de 3-4 ori, procedura terminându-se cu baia rece, dupa care picioarele vor fi invelite intr-un prosop pâna ce picioarele se încalzesc, iar apa se usuca singura. Este bine ca dupa aceasta baie sa stati cu picioarele usor ridicate in sala de relaxare.

Beneficii:

 • imbunatatirea circulatiei sangvine, 
 • inlaturarea insomniilor, 
 • tratarea varicelor, 
 • scaderea tensiunii arteriale, 
 • intarirea sistemului imunitar.

Recomandat persoanelor care au suferit probleme cardiace, varice  sau dereglari ale somnului.

Jacuzzi

Apa este filtrata in permanenta, existand un circuit neintrerupt – pe de o parte intra valuri de apa calda sub presiune, iar pe de alta, apa racita se scurge pentru a se pastra permanent acelasi nivel de apa si temperatura. Timpul recomandat pentru o sedinta de Jacuzzi este de 15-20 de minute. 

Beneficii:

 • Relaxare totala si eliminarea stresului
 • Cresterea tonusului muscular
 • Tratarea durerilor musculare si articulare, precum si a celor ale sistemului osos
 • Stimuleaza metabolismul, iar persoanele care il folosesc regulat pot constata o slabire mai rapida.
 • Imbunatatirea circulatiei sangelui

Lista preturi

Program:

Luni - Sambata: 08.00-22.00
Duminica: 08.00-13.00 (SPA - Zona Umeda)

Rezervari si informatii:

Andreea Frunza
office@salon-velvet.ro
0233 742 246 / 0740.688.272